Przepyszny Chleb w godzinę!

Ten chleb jest naszym ulubionym,robię go najczęściej,bardzo łatwo się go kroi,nigdy się nie kruszy i co rzadkie dla bezglutenowców nie zsycha się

SKŁADNIKI:
- mąka gryczana biała..
(Lub zmiksowane 2 woreczki kaszy gryczanej nieprażonej)
-3/4 szkl.mąki kukurydzianej
-3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (można bez)
-4 jajka
-ok.3/4 szklanki pestek słonecznika
-tyle samo siemienia lnianego
-3/4 szkl.maślanki
-łyżeczka sody
-zmiksowany kabaczek
(Można zastąpić ziemniakiem,dynią,batatem,lub cukinią)
-Pół łyżeczki soli
-oliwa ekstra

PRZYGOTOWANIE:

-Jajka rozbijam trzepaczką
Dodaję maślankę,oliwę
Zmielonego kabaczka,pestki ,siemię,mąki,sodę.

Konsysrencja chleba.ma być bardziej lejąca niż zbita.
Przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia ,posypuję pestkami i piekę przez godzinę w 180 st.
Studzę takby bezproblemowo dało się oderwać papier,
Smaczny jest zarówno nazimno jak i ciepło.Zawsze się udaje
SMACZNEGO

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>