Placuszki ryżowe z Batata z nutką….

POEZJA!

Przepis :

-1 średni batat (zmiksowany w blenderze)
- starta brzoskwinia
–duzy jogurt naturalny gęsty
-sol do smaku
-ksylitol ok 4 łyżeczek
-płaska łyzeczka przyprawy do piernika
-
Mąka ryzowa pełnoziarnista
(Ja sypię na oko tak by ciasto mialo. Nie lejącą ale tez nie za gęstą! konsystencję
- 1/4 szkl.mąki ziemniaczanej
-2 jajka
-pol lyżeczki sody

Przygotowanie:

Jajka roztrzepuję trzepaczką dodaję jogurt caly czas mieszam,dodaję batata o brzpskeinie
przesieeam mąki z przyprawani i sodą,tak by otrzymac nie lejącą ale tez nie za gęstą konsystęcję,
smazę na maśle klarowanym lub
Smalcu gęsim,
SMACZNEGO!

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>