Naleśniki „mleczna kanapka”

Dlaczego mleczna kanapka?hmm bo na zimno tak samo smakują

20151101_105151~2

SKŁADNIKI:
-3 jajka
(Ja ich do naleśników nie żałuję…ale jesli ich nie mozesz jwsc zastąp je mielonym siemieniem lnianym)

-mąka ryżowa pełnoziarnista
Ok szklanki

-mąka ziemniaczana lub z tapioki
Szklanka

-mleko u mnie bez laktozy roślinne owsiane ok 2.3 szklanek

-3 łyżki kakao lub karobu

-3 łyżki ksylitolu

-masa budyniowa śmietankowa (ja robiłam ją na mleku owsianym z łyzką oleju kokosowego ale mozna klasycznie

-3/4 szklanki wody mineralnej

Przygotowanie;

Ciasto przygotowuję dokladnie tak samo jak klasyczne naleśnikowe

Snażę bez oleju(mozesz użyć na oleju kokosowego lub klarowane maśło.Ale jesli masz dobrą patelnię nie trzeba

-po usmażeniu naleśniki przekładam budyniem i jem
O dziwo najsmaczniejsze są na zimno!

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>