Faszerowana cukinia z czerwonym ryżem

Ten przepis jest przykładem jak tu sie nie narobić i smacznie,dobrze zjeść
20151026_145713~2

SKŁADNIKI:PORCJA NA 2 OS,

-2 CUKINIE
(przekrojone na pół z wyżłobionym środkiem)

-pół kg mięsa mielonego
(u mnie szynka)

-ugotowany czerwony ryż
(Ok 3/4 szkl nie ugotowanego)

-pomidory suszone
(Pokrojone w plasterki)

-papryka czerwona
(Pokrojona w kostkę)

-cebula czerwona
(Pokrojona)

-2 łyżeczki oleju kokosowego
(Moze byc dowolny)

-drobno pokrojony środek cukini

-sól himalajska
-pieprz cayene
-zioła powansalskie
-oregano
-czarnuszka
-czosnek niedzwiedzi
Opcjonalnie ser kozi na wierzch

PRZYGOTOWANIE farszu :

-mięso obsmażam na oleju kokosowym z cebulką,papryką i cukinią.
Na konuec dodaję suszobe pomidory.

-Gdy mięso juz jesf usmażone mieszam je z ryżem,nadziewam cukinię
Z „czubem”
-piekę w naczyniu żaroodpornym w temp 200 st do momentu az cukinia będzie dość miękka a farsz zarumieniony,ma koniec ukladam plastry sera kozieko i wyłączam piekarnik,
Proste nie
Smacznego!

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>