Dynia w miodzie gryczanym z cynamonem i ziołami

Uwielbiamy dynię!
T
Z tej jestem dumna wyszła jak większość moich przepisów w między czasie
Polecam i na ZDROWIE!
Dziś nawet jadłyśmy jajecznicę z dynią i cebulką pyyycha!

12022616_1193426694004553_1276175071259479019_o-1

SKŁADNIKI na zalewę:

-Litr ciepłej ale nie gorącej! przegotowanej wody,
-Łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej u mnie ta 2 ga
-2 czubate łyżki miodu
-Płaska łyżeczka cynamonu
-Łyżka kurkumy
-2 łyżki octu jabłkowego
-Łyżka soku z dowolnej kiszonki

POZOSTAŁE SKŁADNIKI;
Nue będe się rozpisywac o myciu warzyw,o tym ze słoik i zakrętka ma być czysta ,to rzeczy oczywiste,

-Dynia obrana i pokrojona. Jak chcecie ja kroiłam w dużą kostkę
-na oko wedle uznania ziele angielskie
-tyle samo z liściem laurowym
-koperek normalny i pietruszka( nać) jedna odnóżka
Cała, wkładam ją na dno słoika
-łyżka gorczycy
-szczypta oregano
Czosnek ja dałam obraną główkę

PRZYGOTOWANIE
-na dno słoika położyłam koperek i pietruszkę
-słoik zapełniłam dynią ,czosnkiem i pozostałymi przyprawami,
-zalałam marynatą i porządnie zakręciłam,wstrząsnełam i postawiłam do góry dnem,
-sprawdzam czy wieczko nie strzela pod palcem i schowałam słoik w ciche,ciemne i chłodne miejsce. niech sobie troszkę pośpi i się kisi
Saaamo zdrowie

Nie zapomnijcie tez wypić marynaty na zdrowie!

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>