Chleb włoski

Cudownie aromatyczny jest
Świeży… jeszcze ciepły z masełkiem
Smakuje jak ten który jadłam we Włoszech szkoda że nie mam koziego sera …ech
Kochani rozmarzyłam się
Jest szybki i prosty polecam dla wielbicieli prowansji…

...z suszonymi pomidorami,oregano,rozmarynem i bazylią

SKŁADNIKI
-2 szklanki mąki gryczanej białej
-1.5 szklanki mąki kukurydzianej
-3 łyżki mąki ziemniaczanej
-szklanka pestek słonecznika
-3/4 szklanki siemienia lnianego
-pół szkl.pestek dyni
-1/4 szklanki suszonych pomidorów(nie w oleju, takich suchych )
-łyżeczka rozmarynu
-łyżeczka oregano
-łyżeczka bazylii
-sól
-(lub mieszanka ziół włoskich)
-1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub z pestek dyni Nerafinowanego!
-2 lub 3 szklanki maślanki
-łyżeczka sody
Jajko do posmarowania chleba

PRZYGITOWANIE
-Mieszam wszystkie suche składniki dodaję maślankę i olej
Mieszam i zagniatam ..
Ciasto ma być luźne.
Przekładam je do blaszki wyłożonej papierem. smaruję jajkiem i piekę w 180 st. Przez godzinę.

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>