Budyń jaglano-Waniliowy na mleku owsianym.

Pyszna i zdrowa wersja budyniu -polecam!
Można wykorzystać dowolne mleko roślinne lub zwierzęce.
20151207_202939~2

SKŁADNIKI:

- U mnie pół litra mleka owsianego
(Robię je sama z płatków owianych provena)

-szklanka mleka bez laktozy
(Można pominąć.dodałam bo mi brakło owsianego )

-ok pół szklanki wypłukanej i przelanej wrządkiem kaszy jaglanej

-laska wanilii
(Rozcinam ją i Wyjmuję jej zawartość )

-łyżeczka ksylitolu

-cynamon
(Na czóbek łyżeczki)

-kurkuma
(Pół łyżeczki)

-2 jabłka
(Zmiksowane blenderem ze skórami)

- łyżeczka mąki z tapioki
Może być kazda inna skrobia)

PRZEPIS;

Do mleka wrzucam wcześniej przygotowaną kaszę ,
Przyprawy,
Jabłka
I gotuję na małym ogniu az kasza będzie miękka
(W razie potrzeby dolewam wody lub mleka)
Na sam koniec dodaję tpiokę rozrobioną w mleku i mieszam ok 1 min.

Odstawiam i miksuję blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji budyniu.

Podaję w ulubionymi owocami .
Najlepiej smakuje świeży jeszcze ciepły smacznego!

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>