Bananowiec z wanilią , miodem i mąką gryczaną

Moja wersja bananowca.
Od glutenowego ciacha różni się…kolorem i jest Zdrowsze
Jest bardziej brązowe.To zapewne sprawka mioodu gryczanego,mąki gryczanej i naturalnej wanilii a nie jakiegoś tam cukru waniliNowego pochodzenia ..no poprostu nazwijmy rzeczy po imieniu gównianego (czyt.skąd pochodzi cukier waniliNOWY.)

Oj Słodziutkie to Ciacho

SKŁADNIKI:
- 4 dojrzałe banany
-laska wanilii(trzeba wyskrobac jej zawartość)
-czubatą szklankę mąki gryczanej białej
-2 łyżki mąki z tapioki lub ziemniaczanej
-pół szklanki siemienia lnianego(zmielonego )
-jedno jajko
-duża łyżka miodu gryczanego
-łyżka ksylitolu(mozna pominąć)
-szczypta soli
-płaska łyżeczka sody

PRZYGOTOWANIE:

Banany ugniatamy widelnem z wanilią,ksylitolem,miodem i jajkiem.
Dodajemy mąkę,siemię lniane ,sól i sodę
Wszystko razem mieszamy
I wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp.180 st.przez ok godzinę.
STUDZIMY
SMACZNEGO

PS;myślę ze bananowiec polubi także mąkę ryżową …gdzie po jej dodaniu będzie identyczny w kolorze jak glutenowy orginał

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>