Babka bananowa

image

Żeby nie było że dieta to złooo bez wartości,smaku i pełna wyrzeczeń.
Otóż moi drodzy nie:D
My lubimy sobie podjeść oj  lubimy ..
Ale tak naprawdę najbardziej  smakuje nam to co zrobimy sami.

To ciacho jest idealne na śniadanie ,drugie śniadanie,podwieczorek,kolację uffff mniam!

           SKŁADNIKI:

-2 oddzielone jajka
*(Białko z łyżeczką ksylitolu ubite na sztywno,zółtko j/w na białą masę)

-4 rozgniecione widelcem
banany

-szklanka mąki orkiszowej
*(można użyć jaglanej,gryczanej,ryżowej,kukurydzianej,)

-duża łyżeczka sody oczyszczonej
(Ja kupuję tą z wysokim ph )

-pół szklanki mąki ziemniaczanej
(Mozna użyć tapioki)

-pół łyżeczki cynamonu

-szklanka maślanki

-łyżka ksylitolu

-mąka kokosowa do posypania babki

           PRZYGOTOWANIE;

*Do zółtka dolewam pół szklanki maślanki i cały czas miksując
Wsypuję Wszystkie suche składniki mieszam razem,

*miksując dolewam maślankę ….
*wrzucam banany
*dodaję białko i mieszam delikatnie!

Przekładam do foremki i piekę w piekarniku przez ok 30 min do suchego patyczka(jesli to jędzie zwykla blaszka nie *babkowa
To ok 10 min dluzej.

*wyciągam ciasto  i studzę.
Posypuję mąką kokosową i
SMACZNEGO!

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,,,,
One comment on “Babka bananowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>