Babeczki czekoladowo-jaglane z domową czekoladą

Yyyyy trzeba spróbować

mmniam

SKŁADNIKI:
-Ugotuj 2 Woreczki lub 3/4 szklanki kaszy jaglanej (trzeba ją porządnie wypłukac pod biedzącą wodą i przelać wrzątkiem)
-2 jabłka (starte na grubej tarce)
-3 łyżki kakao
-1 jajka
-pół szklanki ksylitolu
-rodzynki(namoczone w mleku)
- 4 łyżki mąki ziemniaczabej lub tapioki
- płaska łyżeczka sody
-1/3 szklanki oleju kokosowego
-mleko kokosowe

PRZYGOTOWANIE:

-ugotowaną kaszę jaglaną miksuję blenderem z jajkiem
Ksylitolem i paroma łyżkami mleka kokosowego i oleju…stopniowo dodaję kakao,mąki i sodę,
Gdy masa jest gładka wsypuję rodzynki i jabłka i mieszam łyżką,przekładam w foremki i piekę az wyrosną ok 15 min w 180 st,
W tym czasie robię czekoladę :

W rondelku rozpuszczam :
-1/4 szklanki oleju kokosowego,
-Tyle samo,masła klarowanego ,
-z 2-ma łyżkami ksylitolu
Lub miodu,
Dodaję 3 łyżki kakao ciągle mieszam)
Gdy sie rozpyści i zaczyna się gitować wyłączam gaz i wbijam jajko(jesli ktos chce moze je pominąć )
Mieszam i juz

Wyjmuję babeczki,polewan je czekoladą i dekoruję
Smacznego!
babeczki będą lekko wilgotne

The following two tabs change content below.

MamaMai

KUCHNIA bezglutenowa i bezcukrowa w Mama
Każdy powinien robić to co kocha ,wtedy świat byłby spokojniejszy i bardziej "przyjazny"...

Ostatnie wpisy MamaMai (zobacz wszystkie)

,,,,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>